Vabilo na Medgeneracijski dan v Lešah

Smo zunanja skupina starih ljudi za samopomoč z imenom Leske iz Leš pri Tržiču, ki delujemo pod okriljem medgeneracijskega društva Z ROKO V ROKI, ki izvaja programe samopomoči za starejšo generacijo, razvija prostovoljno delo, se osredotoča na pripravo srednje generacije na starost, medgeneracijsko povezuje in odpravlja predsodke o starosti.

Skupina Leske se že peto  leto zapored srečujemo v stari šoli v Lešah pri Tržiču vsak  torek od 9.30 do 11.00. Trenutno našo skupino sestavlja 10 uporabnic 1 uporabnik   in 2 voditeljici (Metka Kokalj in Marjana Oblak), ki vsak teden poskrbita za različne teme, o katerih se pogovarjamo, delimo svoje izkušnje, doživetja in čustva.

Ker se članice skupine nadvse dobro počutimo v stari šoli, pa vendar nam manjkajo osnovne dobrine: topla voda in ogrevani prostori, smo se v skupini odločile, da s pomočjo Medgeneracijskega društva v petek 6.6.2014  organiziramo dobrodelni dogodek: Medgeneracijski dan v Lešah, kjer se bomo družili stari in mladi. Organizirali bomo razne delavnice, pohod po Lešah in okolici, srečelov,  piknik z živo glasbo itd.

Začnemo ob 12h, podroben program je objavljen na spletni strani društva. Z zbranim izkupičkom si bomo uredile elektro in vodovodne inštalacije, rade bi še zamenjale dotrajana okna in vrata.

Kontaktna oseba: Metka Kokalj 031-213-487

Vabimo Vas na prijeten dogodek, obenem pa prosimo, da nam pomagate pri zastavljenih ciljih. Vesele bomo vašega obiska, dobitkov za srečelov, lahko pa nam s svojo donacijo priskočite na pomoč in omogočite skupini Leske kvalitetno delo v skupini še naprej.

Naš TRR za nakazilo  je: 24400-9010046783 pri Raiffeisen Krekova banka d.d., s pripisom za Leske.

V kolikor ste zainteresirani, bi z vami sklenili donatorsko pogodbo, v zahvalo za donacijo pa bomo ime vaše organizacije objavili na naši  spletni  strani  www.drustvo-zrokovroki.si ter v reviji Prepletanja, kjer objavljamo članke o naših dejavnostih.

Na srečanju boste imeli priložnost spoznati,  kako taka skupina deluje in kakšnega pomena je to za lokalno skupnost.

 

Hvala  in na snidenje v Lešah.

Za skupino Leske – Metka Kokalj

in

predsednik društva –  Mirko Steiner