POSNETEK 3. PREDAVANJA BLED SKOZI ČAS V DVEH DELIH IN

PROŠNJA ZA PLAČILO ČLANARINE ZA LETO 2021 IN

POVABILO LJUBITELJEM KULTURE ZA DONACIJO MUZEJSKEMU DRUŠTVU BLED

 

Dnevi tečejo drug za dugim in že smo v maju. Epidemija se počasi umirja; verjamem, da bomo kmalu zadihali s polnimi pljuči. V okrnjenih možnostih smo uspeli uresničiti dva programa. Večere z Muzejskim društvom smo prenesli na “zoom”. Posamezna predavanjaTrilogije Bled skozi čas predavatelja Janeza Fajfarja si lahko ogledate na spletni strani MD Bled in na you tube kanalu Bled TV. Šesta številka občasnika Razgledi in prejšnje šrevilke so dosegljive na spletni strani MD Bled. Sprehode z MD Bled do cerkve sv. Katarine v Zasipu, sv. Andreja na Rečici in sv. Štefana na Kupljenku imamo na zalogi. Ko se pokaže prva možnost z Janezom Bizjakom obiščemo planino Klek kjer so pridobivali železo od antike naprej.

Uresničevanje programov je povezano tudi s članarino in donacijami. Vabimo vse člane društva, da plačajo članarino za leto 2021 v znesku 12,- eur na naslov:

 

Muzejsko društvo Bled, Bodešče 12, 4260 Bled, na

transakcijski račun IBAN SI56 0700 0000 1001 809

in sklic SI00-2021.

Veseli bomo tudi donacije ostalih ljubiteljev zgodovine in kulture v pripopročenem znesku 12,- eur.

 

Za vzpodbudo prilagamo še povezave na tretje predavanje Bled skozi čas v dveh delih:

3. predavanje, 1. del

https://youtu.be/Ah9uCl3NkW4

3. predavanje, 2. del

https://youtu.be/U0EQL5t266I

 

Prisego kajžarja Knapeč Andreja v slovenskem jeziku iz leta 1760, ki nam jo je poustvaril Lojze Ropret, član gledališča Blanskega posredujemo v naslednjem obestilu.

Prav lep pozdrav.

 

Predsednik MD Bled

Srečo Vernig