Turizem Bled v sodelovanju z Zdravstvenim domom Bled, Sava Hoteli Bled in drugimi partnerji tudi letos na prvo nedeljo v juliju organizira tradicionalni Riklijev pohod. Zbirno mesto: nedelja, 5. julija med 7.00 in 7.30 uro pred Hotelom Rikli Balance.

Prosimo, da se pohoda udeležite le v primeru, da ste popolnoma zdravi vi in vse osebe, s katerimi ste bili v stiku, ter da med pohodom upoštevate vsa varnostna priporočila. Letos so zaradi zdravstvene situacije obvezne prijave na

Prvi korak intenzivnega turizma na Bledu je naredil leta 1855 Arnold Rikli po rodu Švicar. Pred 150 leti je na Bledu ustanovil ”Naravni zdravilni zavod”, ki je predstavljal svojevrstno metodo zdravljenja z motom:”Voda seveda koristi, še več zrak in največ svetloba.” Njegovi načini zdravljenja so še kako aktualni v današnjih dneh. Naravne lepote in ugodna klima Bleda so in še vedno ponujajo idealne razmere za njegove zračne, vodne in svetlobne kopeli.

Vabimo vas na pohod po Riklijevih poteh z zborom ob 7. uri pred Hotelom Rikli Balance na Bledu. Od tam se bomo odpravili na zračne, sončne in vodne kopeli, kot jih je priporočal in gojil Arnold Rikli, začetnik zdravstvenega turizma na Bledu. Ta dan bomo preživeli skupaj v naravi, turisti in krajani, zdravo ob zabavi in prijetnem druženju, ob kulinariki, ki jo je priporočal Arnold Rikli.
Predlagamo, da vzamete s seboj brisačo, kopalke in nahrbtnik, kamor boste lahko odložili odvečno obleko, saj bomo skušali telo čimbolj izpostaviti naravi.

Na svidenje na Bledu!

 

Organizator:

Turizem Bled
Ljubljanska cesta 27 4260 Bled,
T.: 045 780 500
E.:
W.: www.bled.si