V A B I L O

PREDSTAVITEV KNJIGE JANEZA BIZJAKA

POHODNIŠKA POT JULIANA IN NJENE ZGODBE

Infocenter Triglavska roža Bled, sreda, 13. 12. 2023, ob 19.00

Pohodniška pot okrog Julijskih Alp Juliana je nastala pred štirimi leti in se že dobro usidrala med domače in tuje pohodnike, pa tudi domačine. V krožno pot je povezala kraje pod Triglavom in odprla poglede proti najvišjim vrhovom Julijcev malo bolj od daleč. Zdaj je dobila tudi svojo knjigo. Pod okriljem Skupnosti Julijske Alpe in izpod peresa Janeza Bizjaka izšla knjiga Pohodniška pot Juliana in njene zgodbe. 

Arhitekt, naravovarstvenik in publicist Janez Bizjak, nekdanji dolgoletni direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park ni napisal klasičnega vodnika, saj v knjigi niso opisane poti, ampak nam poljudno, pa tudi strokovno preverjeno predstavlja izbor zgodb tega enkratnega prostora. Poudarek je na zgodovinskih, krajinskih in kulturnih posebnostih z nekaterimi utrinki iz neponovljive narave, ne manjkajo pa tudi zgodbe o ljudeh, pomembnih za posamezne kraje.

Knjigo bosta v pogovoru predstavila avtor Janez Bizjak in Majda Odar, vodja Informacijsko izobraževalne službe Triglavskega narodnega parka.