prijavnica

Po poteh Radovljičanov …

E K S K U R Z I J A   V   D O L O M I T E – 11. in 12. september 2015

Spoštovani prijatelji radovljiških muzejev, vabimo vas, da se nam pridružite na ekskurziji v spodnje Dolomite. Šli bomo po poteh dveh vojakov 1. svetovne vojne, Begunjčana Jakoba Prešerna in Kamnogoričana Lovra Kapusa.

PROGRAM

  1. dan

Vožnja mimo Benetk in Vicenze do območja južnih Dolomitov. Postanek v kraju ASIAGO in ogled tamkajšnje kostnice. Sledi pohod (cca pet ur zmerne hoje v obe smeri s postanki in ogledi, PLANINSKA OBUTEV!) do t. i. »DOLINE SLOVENCEV« med gorama Ortigara in Monte Chiesa. Zvečer namestitev v hotelu v okolici Asiaga. Večerja in nočitev. V primeru slabega vremena se bomo zapeljali na planoto LAVARONE in si ogledali tamkajšnjo utrdbo.

  1. dan

Po zajtrku se bomo peljali v TRENTO in si med drugim ogledali staro mestno jedro s stolnico. Obiskali bomo tudi muzej o alpinih – vojaški gorski pehoti italijanske vojske (Museo Nazionale Storico degli Alpini). Za krajši čas se bomo ustavili tudi v letovišču RIVA del GARDA in se nato podali v bližnjo dolino LEDRO, kjer je bilo nekdaj tako kot v Kropi in Kamni Gorici središče izdelovanja žebljev za okovano vojaško obutev. Po končanih ogledih vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Obeta se nam res prijetno dvodnevno druženje in priložnost, da vsaj deloma podoživimo pot naših občanov pred sto leti. Predvidenemu vodiču Milošu Klemenu Mahorčiču, ki nas je vodil že po Moravski, se bosta tokrat pridružila tudi Janez Žerovc in Mitja Kapus.

 

ODHOD Z AVTOBUSNE POSTAJE V RADOVLJICI
V PETEK, 11. SEPTEMBRA 2015, ob 4.00.
PRIHOD V RADOVLJICO V SOBOTO, 12. SEPTEMBRA 2015,
V POZNIH VEČERNIH URAH.

CENA 150,00 € VKLJUČUJE AVTOBUSNI PREVOZ, KOMPETENTNO VODENJE, PRENOČIŠČE v dvoposteljni sobi (prha, WC) v hotelu ***, ZAJTRK, VEČERJO, STROŠKE ORGANIZACIJE, OSNOVNO NEZGODNO ZAVAROVANJE.
Priporočamo tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.
Za vsaj 9 zavarovanj agencija nudi nižjo ceno 4,08 €/udeleženca.

PRIJAVE do 10. julija 2015
OSEBNO NA UPRAVI MUZEJEV RADOVLJIŠKE OBČINE
od 8. do 14. ure
ALI PO E-POŠTI darja.erman@siol.net.
PLAČILO OSEBNO NA UPRAVI MRO ali
NA TRR: 01302 603 0378770, sklic na št.: 00-1109
do 1. septembra 2015.

Prostih je samo še nekaj mest.

IZPOLNJENE PRIJAVNICE POŠLJITE NA Muzeje radovljiške občine, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica ali na mail: mro@siol.net. (zaradi dopusta NE na darja.erman@siol.net, kot je navedeno v programu).

Upoštevan bo vrstni red prejetja prijavnic.

Lepo pozdravljeni.

Verena Štekar-Vidic

direktorica