V A B I L O – Kakšen razgled želite imeti danes? Na poljane, na jezero, na otok, na grad, na grajsko skalo, na Jelovico, Pokljuko, Mežakljo, na smrekov gozd, na travnik za hišo, na sveže jutro. Si želite vsako jutro drug razgled ali mogoče v svežem jutru nov razgled. Samo zaželite si. Novo jutro in nov razgled. Še prej pa si zaželite Razglede 2014, Razglede Muzejskega društva Bled, da dobite navdih.

V te razglede Vas popelje petnajst avtorjev v trinajstih prispevkih: Eva Štravs Podlogar, Bled v očeh svetovne javnosti; Jože Skumavec in Mitja Zupančič, Zanimive in redke rastline v naravnem okolju Bleda in Gorij; Damjan Mulej, Domoznanska bibliografija Bleda; Vladimir Silič, Vaške zgodbe; Roža in Marjan Šolar, Zgodba o župniku Jakobu Sokliču; Milan Rejc, Šolstvo v Gorjah po letu 1945; Janez Premk, Kentaver lokostrelec z Brd na Bledu; Vida Papler-Lampe, Načrt ureditve zelenih površin na Blejskem otoku; Marjan Zupan, Vleka ploha v Podhomu; Sergej Učakar, Mini golf – zabava, šport, fenomen in umetnost; Tone Marolt, Planinsko društvo Bled, Pozabljeni predniki (1929–1941) in nasledniki (1949); Anja Bunderla, Od kod le ta piš in smeh; Vojko Zavodnik, Po Cancianovih zabrisanih sledeh do že pozabljenih podob Bleda. Razgledi, ki prinašajo nov razgled!

Doživite jih lahko v petek, 19. septembra 2014 ob 19. uri v Festivalni dvorani na Bledu. Razglede bodo začinili priznani slovenski pevci: Marjana Deržaj, ansambel Pepel in kri, Majda Sepe, Aleksander Mežek, Danilo Kocijančič, mogoče celo skupina Gu-gu. Ne verjamete? Verjemite, kajti v to Vas bo prepričal Tomaž Ahačič, poznan kot Vogel iz Tržiča, ki bo na svoj izviren način začinil program. Svoje bo dodala tudi moderatorka Eva Leskovšek. Vzemite si čas, resnično boste uživali.

Torej, razgledi, Razgledi 2014, Vogel, Leskovšek in Festivalna dvorana! Vabljeni!

Srečo Vernig in Marko Vidic