V A B I L O

Na zaključno prireditev 3. slikarskega Ex tempora Bled 2018 v soboto, 13. oktobra 2018 ob 19. uri v preddverju Festivalni dvorani Bled.

Slikarsko društvo Atelje Bled skupaj z Občino Bled, Muzejskim društvom Bled in glasbenim ustvarjalcem Gašperjem Primožičem tudi letos organizira slikarski EX – TEMPORE BLED.

Slikarski Ex tempore je način srečanja ljudi, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo z likovnim ustvarjanjem in ki so si glede na svoj način ustvarjanja lahko zelo različni. Po izkušnjah podobnih dogodkov (Piran, Ptuj) nekateri na ex temporu ustvarjajo en dan, drugi dlje. Naš program je zasnovan tako, da omogoča udeležbo čim bolj širokemu krogu likovnikov. Pri udeležbi ni omejitev v pogledu starosti oz. ustvarjalnega nivoja likovnikov. Pomembna je ljubezen do slikanja in druženja. Lani se je dogodka udeležilo 72 slikarjev, letos jih pričakujemo še več.

Osrednja tema  letošnjega  Ex- tempora  je Arnold Rikli,  “blejski sončni dohtar”; slikarji bodo lahko na svojih delih upodabljali tudi na temo “Praznik čebel” ali pa si bodo izbrali prosto temo.

Udeležence in vse  ljubitelje likovne umetnosti vabimo na otvoritev razstave del nastalih v času Ex- tempora in svečano podelitev nagrad. Razstava bo na ogled do 28. oktobra 2018  vsak dan med 17. in 19. uro, oz. v času drugih dogodkov v Festivalni dvorani. Podelitev nagrad bo spremljal zanimiv kulturni program harmonikarjev ŠPELE ŠEMRL in JURETA PAVLIČA udeležencev in nosilcev več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Mentor Špele Šemrl je Gašper Primožič, mentor Jureta Pavliča pa Mitja Jeršič.

Vstop prost.