POVABILU NA POT

Duh kulture je ušel iz steklenice. Več kulture, več duhà. Duh ni tisti oblaček, ki se dvigne iz zaprašene steklenice iz podstrešja, duh je dih, je zveza med fizičnim in duhovnim, je prana, je ne/vidno bistvo življenja, je življenjska energija. Torej, več diha, več duhà, več kulture. Ko prebujamo kulturo, prebujamo duhà. Torej sestavimo drobce, sestavimo naše zadržane dihe v zgodbo, ki nas bo o/bogatila. Razširimo kulturni prostor. Več kulture, več etike, več etike, več zdravega duhà.

SLIKANJE Z ANJO BUNDERLA

Umetnost je pogledati nad meje vidnega, umetnost je videti različne razsežnosti sveta, je pogled v različne dimenzije časov, se dvigniti nad pridnost, zakone, sladko besedičenje in učenje brez doseganja modrosti. Umetnost je pustiti cvetlice rasti, opazovati superorganizem čebelje družine in začutiti prisotnost energij, ki te preplavijo, da duša poleti.

Na pobudo Muzejskega društva Bled sem sprejela ponudbo, da v barviti jeseni skupaj z vami ustvarimo nekaj edinstvenih slik, ki jih bomo razstavili na Bledu. Poleg samega slikanja, tehnike in veščin, si bomo vzeli čas za opazovanje, razmišljanje in kritično ocenjevanje umeščanja novejših objektov v prostor.

S tem želimo prispevati k prijetnejšemu bivanju v Biseru, ki so nam ga pustili naši matere in očetje, in sooblikovati prostor, ki ni samo turistični, ampak v prvi vrsti Naš dom.

Lepo vabljeni!

Prijave zbiramo na naslov: sreco.vernig@kovinska-bled.si

ali 041 767 293 – Srečo Vernig