Rok Mučič, Okarina festival 2014

Ob otvoritvi razstave je Mojca Polajnar Peternelj zapisala:

“Glasbeni festivali živijo vsaj dvakrat: takrat, ko se dogajajo »v živo« in potem, ko jih zabeležene lahko opazujemo na fotografijah. V digitalnih in tiskanih medijih kot učinkovito poročilo o koncertih, na uradnih spletnih straneh organizatorja festivala, pa tudi na razstavah, ki jih morda pripravijo fotografi.

Za dobro koncertno fotografijo je potrebnih veliko priprav, trdega dela, talenta in seveda izkušenj. Nič od tega ne pride čez noč, občutek in pravi smisel za tovrstno fotografijo pa nikoli, če ga nimaš že v sebi.

Rok Mučič, blejski fotograf, poleg vsega naštetega, ta občutek zagotovo ima. Njegovi mojstrski portreti glasbenikov, ki so nastopili na lanskem Okarina festivalu govorijo o veselju, žalosti, sreči, ljubezni, predanosti… Nagovarjajo nas: »Prisluhni moji zgodbi, tebi pojem!«

Rok zna v svoje fotografije ujeti vse tisto, kar bi sicer našim očem ostalo skrito. S fotografijami ustvarja svojo barvito zgodbo o nastopajočih in nas nagovarja, da vanjo vstopimo tudi mi. Da vstopimo v svetove, ki se nam zdijo drugačni od naših in nam pokaže, da temu ni tako.

Glasba in fotografija, njun glas pripoveduje o ljudeh, ki ljubijo, se jezijo, žalostijo, sovražijo in spet ljubijo.  Ob ogledu fotografij Roka Mučiča si zlahka predstavljamo njihove zgodbe”

Zanimivosti in posnetki fotografij še v priponki:

ROK knjizica rok okarina 2015