Spoštovani!

Agencija Ars longa nam je poslala sveže informacije o strokovni ekskurziji v Sankt Peterburg. Zahvaljujemo se jim za odlično poslovno komuniciranje z Muzejskim društvom in z vsemi, ki ste se prijavili na strokovno eklskurzijo.

 

Navajamo:

“Spoštovane potnice, spoštovani potniki, prijavljeni na potovanje v Rusijo septembra letos!

Sodelavci potovalne agencije bi se vam radi najprej zahvalili za vašo prijavo na naše potovanje v Sankt Peterburg, ki ga v sodelovanju z Muzejskim društvom Bled organiziramo v mesecu septembru. Glede na trenutne razmere, ki zaradi širjenja bolezni COVID-19 vladajo pri nas, v Evropi in v svetu nasploh, je težko načrtovati že vsakodnevne aktivnosti, še težje je načrtovati naše aktivnosti v srednjeročni prihodnosti. Ravno zato se v zvezi z načrtovanim potovanjem na vas obračamo s pričujočim pojasnilom in orisom trenutne situacije, ki je vezana na organizacijo potovanja.

Organizacija potovanja je že v polnem teku. Glede na to, da sta se dva od treh razpisanih terminov (20.09. in 27.09.) hitro napolnila (veliko večino prijav smo prejeli med koncem novembra in sredino januarja) in da smo odprli še dodatni termin (13.09.) smo kot odgovorni organizator, ki je na slovenskem trgu prisoten že 30 let, z našimi partnerji že pred božično novoletnimi prazniki dogovorili vse potrebno za izvedbo potovanj v razpisanih terminih (gre za letalske prevoze, hotelske nastanitve in oglede znamenitosti v Sankt Peterburgu). Še več, glede na to, da so bila potovanja zelo hitro zagotovljena, smo potrebne storitve tudi plačali in zavarovali z ustreznimi pogodbami. Vaše prijave so potrjene in vplačana sredstva na varnem pri naših partnerjih.

Ne glede na trenutno zaskrbljujočo situacijo pri nas in v svetu v povezavi s širjenjem bolezni Covid-19 in ne glede na dejstvo, da je Ruska federacija meje za obiskovalce pred kratkim praktično zaprla, odhodov v Rusijo v mesecu septembru še nismo prestavljali ali kakorkoli drugače spreminjali. Spremembe terminov potovanja bodo aktualne šele čez nekaj mesecev, če bo seveda do potrebe spreminjanja le-teh prišlo, in za konkretne odločitve moramo tako še počakati. Če se situacija v EU in Rusiji do začetka poletja ne bo toliko umirila, da bi lahko upravičeno sklepali na zdravstveno varnost potovanja v mesecu septembru, bomo določili nove termine, vaše prijave pa brez stroškov prenesli na nove datume, ter v tem smislu tudi prilagodili roke plačil posameznih obrokov (ki v tem trenutku ostajajo nespremenjeni). V kolikor za katerega od prijavljenih potnikov nadomestni termin ne bo ustrezen, bomo pri partnerjih sprožili postopek odpovedi in s tem povračilo vplačanih sredstev. O poteku postopkov in posameznih odločitvah, ki jih bomo sprejemali skupaj z Muzejskim društvom Bled, vas bomo sproti obveščali.

V upanju, da se bodo razmere uredile in da bomo lahko v Sankt Peterburg odpotovali že septembra, vas lepo pozdravljamo in vam želimo zdrave pomladne dni!

Sodelavci potovalne agencije Ars longa.”