Občina Bled in Muzejsko društvo Bled – vabita

na gledališko predstavo GOLI OTOK, v četrtek, 23. aprila 2015 ob 19. uri v prostore Triglavske rože v Triglavskem narodnem parku, Ljubljanska cesta 27, Bled. V režiji Sergeja Ferrarija bosta predstavo izvedla dramska igralca MIHA ZRIMŠEK (komandant Golega otoka) in SERGEJ FERRARI (interniranec Golega otoka).

“O golem otoku – tem velikem, popolnoma izoliranem taborišču za prevzgojo tistih, ki so se na »poti v komunizem« razšli s partijo – se je pričelo pisati in javno govoriti šele pred nekaj leti. Toda celovite slike o tem, kaj se je dogajalo na otoku, še vedno ni: niti konkretnih imen kaznjencev in njihovih preiskovalcev ….

Zgodba in predstava o Golem otoku, ki je pred vami, ne želi biti najcelovitejši prikaz tega taborišča, gotovo pa prestavlja do sedaj najbolj dokumentirano osebno videnje in doživljanje Golega otoka in vsega, kar je bilo pred njim. Usoda človeka, ki javnosti prvič predstavlja svojo strašno izkušnjo, je res nenavadna in za bralca, ki je rojen v mirnodobnem času, skoraj neverjetna.

Interniranec Karlo Vajdec”